کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف ترهالوز

شکر ممکن است یکی از مواد غذایی مضر باشد زیرا استفاده بیش از حد آن می تواند منجر به بیماری دیابت گردد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف ترهالوز

به گزارش خبرنگاران و به نقل از گیزمگ، اما اکنون محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس روش جدیدی کشف نموده اند که خطر ابتلا به دیابت را در افرادی که شکر زیاد مصرف می نمایند، کاهش می دهد. آنها دریافتند که ترهالوز (Trehalose) یک قند طبیعی است که از تجمع گلوکز در کبد جلوگیری نموده و سبب فعال شدن یک ژن می شود که حساسیت انسولین را بهبود می بخشد و باعث سوزاندن چربی بیشتر می شود.

ترهالوز که میکوز هم نامیده می شود، کربوهیدرات ساده ای است که از اتصال دو گلوکز با پیوند ساده ای ایجاد گردیده است.

این قند به اندازه 45 درصد ساکاروز شیرینی دارد و از قندهای غیر احیا نماینده است. به همین دلیل اثرات مضری که سایر قندها بر روی پروتئین ها دارند را ندارد.

ترهالوز، یک افزودنی خوراکی است که کیفیت غذاهای خشک و فراوری گردیده را با خوشمزه تر نمودن آنها بهبود می بخشد. ترهالوز در بعضی قارچ ها نیز وجود دارد. هیدرولیز آن، فراوری دو مولکول گلوکز می نماید. نشانگان سوخت و سازی یا سندرم متابولیک(Metabolic syndrome)، مجموعه ای از شرایط است که خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. رژیم های غذایی دارای قند و چربی بالا بسیار مضر و خطرناک هستند، زیرا بدن برای جلوگیری از افزایش سطح گلوکز در جریان خون کوشش می نماید و در نهایت واکنش بدن نسبت به انسولین متوقف می شود و مقاومت به انسولین نیز می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود.

اگرچه مصرف بیش از حد قند و شکر ممکن است منجر به بیماری های مختلفی شود اما ترهالوز بر خلاف آنها مضر نیست زیرا این قند طبیعی از دو مولکول گلوکز ساخته گردیده است و در گذشته نیز تعیین گردیده است که به تشخیص بیماری تصلب شرایین(atherosclerosis) کمک می نماید.

تصلب شراییننام یک بیماری در رگ ها و نوعی آرتریواسکلروزیس است که با رسوب لیپید و کلسترول کم چگال بر روی دیواره داخلی سرخ رگ های با قطر متوسط و بزرگ، تعیین می شود.

در این مطالعه جدید، تیم پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن بر این باورند که مصرف قند طبیعی ترهالوز همراه با مقدار معینی آب احتمالا می تواند بیماری سندروم متابولیک را درمان کند زیرا پژوهشگران با آزمایشاتی که بر روی موش ها انجام داده اند، دریافته اند که با مصرف ترهالوز کدام ژن ها در کبد موش ها فعال گردیده است.

موش هایی که ترهالوز دریافت نموده بودند، طیف وسیعی از اثرات مثبت در آنها دیده می شد. آنها بهتر از انسولین طبیعی خود استفاده می کردند، درجه حرارت بدن بالاتری داشتند، چربیکمتری در کبد آنها انباشته گردیده بود و نشانگرهای زیستی چربی و کلسترول پایینی در خون شان مشاهده شد.

نکته اساسی که پژوهشگران طی این مطالعه کشف کردند، ژن Aloxe3 بود. آنها دریافتند که ترهالوز با کاهش میزان گلوکز وارد گردیده به کبد، این ژن را فعال می نماید و این امر منجر به ایجاد اثرات مثبت در بدن موش ها می شود. البته این خاتمه آزمایش نبود، پژوهشگران به گروهی دیگر از موش ها به جز یک لیوان آب در روز چیزی ندادند و سپس دریافتند که روزه دریافت نیز همان اثر ترهالوز را برای بدن دارد.

این مطالعه در مجله JCI Insight منتشر شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف ترهالوز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف ترهالوز

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید