بحران در صنعت خودروسازی آلمان؛ 70 هزار شغل در معرض خطر

به گزارش بلاگ پو، کاهش تقاضای جهانی خودرو طی ماههای اخیر میلیون ها دلار از درآمد خودروسازان آلمانی کاسته و فشار سنگینی را بر صنعت خودروسازی و قطعه سازی این کشور وارد کرده است.

بحران در صنعت خودروسازی آلمان؛ 70 هزار شغل در معرض خطر

برنارد ماتس، رئیس انجمن خودروسازی آلمان که آخرین روزهای خود را در این سمت می گذراند، با اذعان به مسائل کنونی صنعت خودروسازی در این کشور می گوید: ما باید انتظار کاهش تعداد کارکنان شرکت های خودروسازی را داشته باشیم. با توجه به رونق خودروهای برقی، از بین رفتن 70 هزار شغل در صنعت خودروسازی آلمان کاملاً محتمل خواهد بود.

بدین ترتیب مجموع کارکنان شاغل در صنعت خودروسازی آلمان که در حال حاضر 835 هزار نفر برآورد می شود، در افق 2030 به 765 هزار نفر کاهش خواهد یافت. رئیس انجمن خودروسازی آلمان از تعدیل این تعداد نیرو به عنوان یک مشکل بزرگ برای اقتصاد کشورش نام می برد و می افزاید: قطعه سازان که خود مشتریان بزرگی برای تولیدکنندگان فعال در سایر بخش های اقتصاد هستند، حتی بیش از خودروسازان این مشکل را احساس خواهند کرد.

رئیس انجمن خودروسازی آلمان با انتقاد از سیاست های دولت این کشور در روبروه با بحران تأکید می کند: آلمان یک کشور صنعتی است و دولت باید به فکر بهبود محیط فعالیت صنایع باشد. کشور ما نمی تواند از رقابت جهانی و منطقه ای فرار کند.

بحران در صنعت خودروسازی آلمان به حدی شیوع پیدا کرده است که برخی کارشناسان از آن به عنوان بزرگترین بحران این صنعت از زمان اختراع خودرو نام می برند.

هفته گذشته مدیر شرکت مرسدس بنز (از زیرمجموعه های گروه خودروسازی دایملر آ.گ) گفت که این شرکت قصد دارد دست کم 10 هزار نفر از کارکنان خود را ظرف ماههای آینده تعدیل کند. با احتساب این رقم، تعداد کارکنانی که طی سال جاری میلادی از سوی خودروسازان آلمانی مشمول تعدیل نیرو اعلام شده اند به حدود 40 هزار نفر رسیده است. گروه خودروسازی دایملر قصد دارد از محل تعدیل کارکنان خود حدود 1.5 میلیارد یورو صرفه جویی کند و این مبلغ را به سرمایه گذاری در حوزه خودروهای برقی اختصاص دهد.

شرکت آئودی نیز که از شرکت های زیرمجموعه فولکس واگن به شمار می رود، اعلام کرده است که قصد دارد حدود 10 هزار نفر از نیروهایش را تعدیل کند؛ رقمی که معادل 10 درصد کل نیروهای این شرکت در اقصی نقاط جهان است. هربرت دایس مدیرعامل شرکت فولکس واگن در خصوص این تعدیل نیرو معتقد است که صنعت خودروسازی جهان اکنون در میانه یک انقلاب گسترده قرار گرفته است. شرکت فولکس واگن در بهار سال جاری میلادی نیز از تعدیل 7000 نفر از نیروهای خود به منظور صرفه جویی در هزینه ها و افزایش سرمایه گذاری در حوزه خودروهای برقی خبر داده بود.

در این میان شرکت آمریکایی فورد نیز اعلام کرده است که در راستای برنامه های اصلاحات ساختاری خود قصد دارد 5000 نفر از نیروهایش در آلمان را تعدیل کند. از طرفی شرکت های کانتیننتال و بوش که بزرگترین قطعه سازان جهان به شمار می فرایند نیز تصمیم به تعدیل 7000 نفر از نیروهای خود گرفته اند. صنعت خودروسازی آلمان که 835 هزار نفر به طور مستقیم در آن شاغل هستند و شغل حدود دو میلیون کارگر در سایر صنایع نیز به این صنعت وابسته است، ظرف سه سال آینده مجبور خواهد شد که حدود 40 میلیارد یورو در حوزه فناوری های مربوط به خودروهای برقی سرمایه گذاری کند.

رالف کالمباخ از کارشناسان شرکت مشاوره مدیریت بین اند کامپنی که 32 سال است به خودروسازان مختلف در آلمان مشاوره می دهد، در خصوص تحولات اخیر خاطرنشان می کند: هیچ کس نمی تواند در آینده با ساختار امروز خود دوام بیاورد. هزینه گزاف تحولات اخیر باعث شده است که صنعت خودروسازی آلمان به عنوان موتور محرکه معجزه اقتصادی این کشور پس از جنگ جهانی دوم، با بزرگترین بحران خود از زمان اختراع خودرو توسط کارل بنز تاکنون روبرو شود.

ماه گذشته اولا کالنیوس رئیس هیئت مدیره شرکت دایملر آ.گ هشدار داد: ما تنها نخستین فصل های این انقلاب بزرگ را دیده ایم، اما این انقلاب مانند یک کتاب است که فصل های زیادی دارد. ما به نوعی با بدترین شرایط ممکن روبرو هستیم و باید در سه سال آینده فشار شدیدی را تحمل کنیم.

شرایط برای غول های خودروسازی آلمان چندان خوب پیش نمی رود و آنها اخیراً مجبور شده اند به دلایل مختلف -به ویژه کاهش نرخ رشد اقتصاد جهانی، ادامه تنش ها بین آمریکا و چین و همچنین نااطمینانی های مرتبط با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا- اقدام به تعدیل پیش بینی فروش خود کنند.

dorezamin: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 17439

به "بحران در صنعت خودروسازی آلمان؛ 70 هزار شغل در معرض خطر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران در صنعت خودروسازی آلمان؛ 70 هزار شغل در معرض خطر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید